Pääsiäinen Muumimuseossa

Luudat esiin ja lentäkää pääsiäiseksi Muumimuseoon! Nyt on viimeiset hetket nähdä ihanan värikäs ja iloinen Camilla Mickwitzin näyttely museon Observatoriossa.

Yksi pääsiäisen päähahmoista on tietenkin Mickwitzin pikkunoita Mimosa, joka hyväntuulisesti sinkoilee luudallaan fantasiamaailman läpi. Mimosa syntyi täydenkuun aikaan pääsiäisenä, ja kuinka ollakaan nytkin täysikuu osuu pääsiäiseen. Tule tutustumaan Mimosan maailmaan ja tee itsellesi kätevä pikkunoidan peruspakki: luuta, loitsu, kissa ja tietysti noita-animaatio!

Mimosan kuvitusten värikylläisyydestä innoittuneena museossa voi väkertää oman pikkuluudan, näpertää minikissan ja kirjoittaa loitsun – eli keskittyä oman noitapakin rakentamiseen. Sitten vain sinkoilemaan fantasiamaailmojen läpi yhdessä! Mimosa-noidan ohjatut työpajat ovat avoinna klo 10–17 pääsiäisviikonloppuna la–su 16.–17.4. Työpajat sisältyvät pääsylipun hintaan.

Tunnetko pikkunoita Mimosan?

Mimosa asuu Kyöpelivuorella Muskotti-äitinsä kanssa. Mimosa on Kyöpelivuoren ainoa lapsi leikkikavereinaan varikset, kananpojat ja puput. Paras syntymäpäivä on se, jolloin Mimosasta tulee oikea noita ja hän saa oman kissan, luudan ja kahvipannun. Kaikkein riemastuttavinta on lennellä yhdessä toisten noitien kanssa Täydenkuunfestivaalin aikaan.

Kuva: Mimosan syntymäyö © Camilla Mickwitz