Turvallisemman tilan periaatteet

Turvallinen ja mukava tila on meidän kaikkien vastuulla.

Muumimuseossa noudatamme Suomessa voimassa olevia yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolakeja. Yhdenvertaisuuden vaatimus koskee niin omia työntekijöitämme, museovieraitamme kuin yhteistyökumppaneitammekin. Lait on säädetty turvaamaan meidän kaikkien koskemattomuus ja turvallisuus riippumatta etnisestä alkuperästä, kansalaisuudesta, sukupuoli-identiteetistä, iästä, terveydentilasta tai vammaisuudesta. Poliittinen näkemys, kieli tai kulttuurinen tausta ei saa vaikuttaa kenenkään kohteluun. Olemme kaikki yhdenvertaisia riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, sosiaalisesta tai taloudellisesta asemasta, perhemuodosta, elämänkatsomuksesta tai muista yksilöllisistä tekijöistä.

Kohtelemme kaikkia arvostaen

  • Meillä jokainen saa olla oma itsensä.
  • Kunnioitamme toisiamme – emme tahallamme halvenna, ivaa, syrji tai nolaa ketään puheillamme, käytöksellämme tai teoillamme.
  • Annamme tilaa ja huolehdimme, että kaikilla on mahdollisuus osallistua.
  • Pyydämme anteeksi, jos olemme loukanneet muita tahallisesti tai tahattomasti.

Olemme avoimia ja ennakkoluulottomia

  • Kuuntelemme, autamme eteenpäin ja annamme tilaa kaikkien kokemuksille, mielipiteille ja ajatuksille.
  • Pyrimme olemaan tietoisia vahingollisista tai syrjivistä oletuksista, joita teemme toisistamme, ja pyrimme olemaan toimimatta niiden perusteella.
  • Jokainen uusi tilanne on mahdollisuus oppia uutta ja kehittyä. Meillä voi hyvin kertoa, jos ei tiedä tai tunne jotain asiaa. Olemme museolla sinua varten.

Mikäli jokin tilanne tuntuu epämukavalta, herättää huolta tai huomaat jonkun tarvitsevan apua, kerro siitä meille. Voit olla yhteydessä henkilökuntaamme tai jälkikäteen häirintäyhdyshenkilöömme suoraan soittamalla tai sähköpostilla tai verkkosivuilta löytyvällä palautelomakkeella, anonyymistikin.

Olemme tukenasi ja puutumme epäkohtiin.

Häirintäyhdyshenkilömme:

Viliina Julkunen, viliina.julkunen@tampere.fi, +358 41 730 3103
Johanna Kangas, johanna.t.kangas@tampere.fi, +358 40 801 6873
Mirja Kurri, mirja.kurri@tampere.fi, +358 50 557 0996
Teemu Laitinen, teemu.laitinen@tampere.fi
Markku Nuutila, markku.nuutila@tampere.fi, +358 44 481 1169