Opastetut kierrokset

Opastus antaa enemmän

Kun haluat syvempää muumikokemusta, enemmän tietoa tai hauskan muumihetken, varaa Muumimuseoon oma opastus. Opastettuja kierroksia löytyy moneen lähtöön, aikuisille ja lapsille, ja niiden keskeisiä teemoja ovat muumitarinat, Muumilaakson hahmot ja tietenkin muumien lämmin viisaus. Lähestymistavasta riippuen lämminhenkinen kierros voi olla kiinnostavaa tietoa ja tarinoita kertova, humoristinen tai rentouttava.

  • Kierroksen kesto yleensä noin 45 min.
  • Kierrokselle voi osallistua max 25 hlöä.
  • Kierroksen hinta 2024 (paitsi erikoisopastukset): arkena 80 €, viikonloppuna 100 € (opastusten alv 0%)
  • Osallistujien tulee maksaa lisäksi museon pääsymaksut (yli 10 hengen ryhmille 12€ / hlö).

Opastuksia on tilattavissa eri kielillä. Observatorion vaihtuvaan näyttelyyn on tarjolla aikuisten ja lasten opastukset.

Varaaminen

Varaa opastus vähintään viikkoa ennen käyntiä ryhmämyynnistä: sales@tampere-talo.fi tai puh. 03 243 4941. Lisätietoja ryhmämyynnistä.

Peruutus

Varatut opastukset tulee peruuttaa viimeistään viisi arkipäivää ennen opastusta. Muussa tapauksessa laskutamme opastuksen täyden hinnan tilaajalta.

Varattavat kierrokset

1. Muumikirjojen tarina
Kierros aikuisille ja nuorille

Kierros avaa Tove Janssonin kirjoittamien ja kuvittamien kahdentoista muumikirjan tarinan ja kuljettaa samalla kertomusta Tovesta, kirjoittamisesta ja kuvittamisesta.

Opastetulla kierroksella muumikirjoja avataan sekä kuvataiteen että kirjallisuuden näkökulmista, ja tärpeiksi poimitaan herkullisia yksityiskohtia kuvituksista, tarinoita kuvaelmista ja katkelmia kirjoista. Kokonaisuus pohjustetaan aina kuvalla Tovesta, lämminsieluisesta ja lahjakkaasta taiteilijasta.
Kierroksen antia on mahdollista syventää taidetyöpajalla museon Ateljeessa.

2. Hemulit ja vilijonkat keskuudessamme
Humoristinen kierros työporukoille, kaveripiirille ja muille ryhmille

Muumitarinat ovat täynnä hyvin erilaisia hahmoja aivan kuten työyhteisöt ja kaikenlaiset vakiintuneet porukat. Jokaisella on oma luonteensa, ominaispiirteensä ja tapansa reagoida asioihin.

Kierroksella tutustutaan humoristisella otteella muumihahmoihin, ja sen myötä löytyy kenties juuri teidän porukkanne sääntöjä ja taulukoita rakastava hemuli tai jokaisen kanssa hyvin toimeen tuleva, joskin herkkä Muumipeikko. Neuvokas, vakaa ja luotettava Muumimamma taas voi kantaa yli vaikeiden haasteiden. Usein työpaikalta löytyy myös innokkaana uusiin (lähinnä omiin) projekteihin tarttuva Muumipappa. Kierroksen jälkeen tunnistat ehkä tutun muumihahmon itsessäsi ja ihmisissä ympärilläsi.

  • Opastuksen kesto: 45 min
  • Hinta 2024: arkena 90 €, viikonloppuna 120 €

3. Seikkailulla muumien kanssa
Kierros lapsille

Mistä löytyy Muumimamma? Nukkuuko Nuuskamuikkunen jo teltassaan? Kuinka suuri onkaan katossa lentävä Pyrstötähti? Toiminnallisella kierroksella ihmetellään ja tutkitaan yhdessä Muumimuseon aarteita.

Mukaan mahtuu tuttuja hahmoja, uusia tuttavuuksia, jännittävää tutkittavaa ja hauskoja yllätyksiä.

4. Queeropastus Tove Jansson -näyttelyssä
Kierros aikuisille ja nuorille

Tove Jansson (1914–2001) on kansainvälisesti tunnetuimpia suomalaisia 1900-luvun taiteilijoita ja queerikoni. Muumimuseon Observatorion Taiteilijaelämää-näyttelyssä tutustutaan Janssonin suomenruotsalaiseen kulttuuriperheeseen, ihmissuhteisiin ja monipuoliseen uraan. Jansson oli taidemaalari, kuvittaja, pilapiirtäjä, kirjailija, sarjakuvataiteilija ja teatterilavastaja, vaikka hänet tunnetaan parhaiten muumihahmoistaan. Tove Janssonin syntymäpäivänä 9. elokuuta liputetaan sekä hänen että suomalaisen taiteen kunniaksi. Jansson oli rohkea oman tiensä kulkija taiteilijana, ihmisenä ja naisena.

  • Opastuksen kesto: 45 min
  • Hinta 2024: arkena 90 €, viikonloppuna 120 €