Opastetut kierrokset

Opastus antaa enemmän

Kun haluat syvempää muumikokemusta, enemmän tietoa tai hauskan muumihetken, varaa Muumimuseoon oma opastus. Opastettuja kierroksia löytyy moneen lähtöön, aikuisille ja lapsille, ja niiden keskeisiä teemoja ovat muumitarinat, Muumilaakson hahmot ja tietenkin muumien lämmin viisaus. Lähestymistavasta riippuen lämminhenkinen kierros voi olla kiinnostavaa tietoa ja tarinoita kertova, humoristinen tai rentouttava.

  • Kierroksen kesto yleensä noin 45 min.
  • Kierrokselle voi osallistua max 25 hlöä.
  • Kierroksen hinta 2023 (paitsi erikoisopastukset): arkena 80 €, viikonloppuna 90 € (opastusten alv 0%).
  • Osallistujien tulee maksaa lisäksi museon pääsymaksut.

Opastuksia on tilattavissa eri kielillä. Observatorion vaihtuvaan näyttelyyn on tarjolla aikuisten ja lasten opastukset.

Varaaminen

Varaa opastus vähintään viikkoa ennen käyntiä ryhmämyynnistä: sales@tampere-talo.fi tai puh. 03 243 4941.

Peruutus

Varatut opastukset tulee peruuttaa viimeistään viisi arkipäivää ennen opastusta. Muussa tapauksessa laskutamme opastuksen täyden hinnan tilaajalta.

Varattavat kierrokset

1. Muumikirjojen tarina
Kierros aikuisille ja nuorille

Kierros avaa Tove Janssonin kirjoittamien ja kuvittamien kahdentoista muumikirjan tarinan ja kuljettaa samalla kertomusta Tovesta, kirjoittamisesta ja kuvittamisesta.

Opastetulla kierroksella muumikirjoja avataan sekä kuvataiteen että kirjallisuuden näkökulmista, ja tärpeiksi poimitaan herkullisia yksityiskohtia kuvituksista, tarinoita kuvaelmista ja katkelmia kirjoista. Kokonaisuus pohjustetaan aina kuvalla Tovesta, lämminsieluisesta ja lahjakkaasta taiteilijasta.
Kierroksen antia on mahdollista syventää taidetyöpajalla museon Ateljeessa.

2. Hemulit ja vilijonkat keskuudessamme
Humoristinen kierros työporukoille, kaveripiirille ja muille ryhmille

Muumitarinat ovat täynnä hyvin erilaisia hahmoja aivan kuten työyhteisöt ja kaikenlaiset vakiintuneet porukat. Jokaisella on oma luonteensa, ominaispiirteensä ja tapansa reagoida asioihin.

Kierroksella tutustutaan humoristisella otteella muumihahmoihin, ja sen myötä löytyy kenties juuri teidän porukkanne sääntöjä ja taulukoita rakastava hemuli tai jokaisen kanssa hyvin toimeen tuleva, joskin herkkä Muumipeikko. Neuvokas, vakaa ja luotettava Muumimamma taas voi kantaa yli vaikeiden haasteiden. Usein työpaikalta löytyy myös innokkaana uusiin (lähinnä omiin) projekteihin tarttuva Muumipappa. Kierroksen jälkeen tunnistat ehkä tutun muumihahmon itsessäsi ja ihmisissä ympärilläsi.

  • Opastuksen kesto: 45 min
  • Hinta 2023: arkena 90 €, viikonloppuna 100 €

3. Seikkailulla muumien kanssa
Kierros lapsille

Mistä löytyy Muumimamma? Nukkuuko Nuuskamuikkunen jo teltassaan? Kuinka suuri onkaan katossa lentävä Pyrstötähti? Toiminnallisella kierroksella ihmetellään ja tutkitaan yhdessä Muumimuseon aarteita.

Mukaan mahtuu tuttuja hahmoja, uusia tuttavuuksia, jännittävää tutkittavaa ja hauskoja yllätyksiä.

4. Aikuisten opastus Tiitiäisen aika -näyttelyyn: Kirsi Kunnaksen runoja ja runojen kuvituksia

Herra Pii Poo, Jaakko Vaakko Vesirotta, Kattila ja perunat! Kirsi Kunnaksen riemastuttavat runot heräävät henkiin kierroksella, jossa palataan lempirunojen äärelle ja makustellaan riimejä ja rytmejä. Pysähdymme runojen kuvitusten äärelle tarkastelemaan, miten eri tavalla kuusi kuvittajaa rakastetusta Maija Karmasta nykykuvittajiin ovat samoja runoja yli 60 vuoden aikana tulkinneet.

5. Lasten kierros Tiitiäisen aika -näyttelyyn

Muumimuseoon on kasvanut ihmeellinen runopuu! Seuraa polkua satumaailmaan. Löydätkö herra Piipoon, Onomaton tai Haitulan? Maistellaan Kirsi Kunnaksen runokieltä ja ihmetellään yhdessä kekseliäitä kuvituksia. Kellahdetaan metsäsianpossujen pesään, sukelletaan kaislikkoon ja lähestytään näyttelyä omien havaintojen, tarkkailun ja leikkimielen kautta.