Esteettömyys

Haluamme toivottaa kaikki vieraamme yhdenvertaisesti tervetulleiksi Muumimuseoon. Muumimuseon henkilökunta auttaa mielellään ja vastaa kysymyksiin. Muumimuseon henkilökunnan tunnistaa vihreistä takeista.

Tampere-talon pääoven ulkopuolella oikealla on liikkumisesteetön luiska. Ulko-ovessa on automaattinen ovenavauspainike.

Muumimuseon ja Tampere-talon lippukassa on heti etuvasemmalla, kun saavut taloon. Lattialla seisoo numeroautomaatti, josta voit ottaa jonotusnumeron tiskille. Muumimuseon ja Tampere-talon asiakkaille on erilliset jonotusnumeronsa. Samalta tiskiltä palvellaan myös myymälän asiakkaita. Mahdollinen avustaja tai tulkki pääsee ilmaiseksi Muumimuseoon. Museon ovi on peremmällä aulassa oikealla puolella, vihreän pylvään kohdalla. Museon ovi avautuu, kun näytät lipun viivakoodia lukijalaitteeseen oven vieressä.

Muumimuseon oma vaatesäilytys on aulassa oikealla puolella, Tampere-talon vaatesäilytyksen vasemmalla puolella. Muumimuseon vaatesäilytys on maksuton ja vartioimaton. Henkarillisten naulakoiden vieressä on lukollisia säilytyslokeroita, jotka toimivat yhden euron kolikoilla. Vaatesäilytys toimii itsepalveluna. Voit käyttää myös Tampere-talon maksullista vaatesäilytystä sen ollessa avoinna.

Jätäthän sateenvarjot, reput, isot laukut ja märät takit vaatesäilytykseen. Näin suojellaan yhdessä taideteoksia. Kun käännyt, laukku tai reppu saattaa vahingossa osua taideteokseen. Jätäthän myös kaikki juomat ja mahdolliset eväät säilytykseen. Jos tarvitset museovierailulle juomapullon mukaan terveytesi vuoksi, kysy neuvoa museon henkilökunnalta.

Tampere-talon aulassa, vaatesäilytyksen yhteydessä on vaunuparkki. Muumimuseoon saa tulla myös vaunujen kanssa!

Tampere-talosta voi lainata pyörätuolia museovierailulle. Pyörätuoli kannattaa varata etukäteen Tampere-talon vaihteen kautta (puh. 03 243 4111, puhelinvaihde@tampere-talo.fi).

Muumimuseo on kahdessa kerroksessa. Muumimuseoon tullaan sisään ylempään kerrokseen. Museossa on henkilönostin ja kahdet portaat alempaan kerrokseen.

Tampere-talon pääaulassa on hissi, jolla pääsee talon pääaulasta ravintola Tuhtoon.

Tampere-talon myymälä (Shop) on lippukassan vieressä talon pääaulassa. Kaupasta löytyy myös muumituotteita.

Tampere-talon esteettömät WC-tilat sijaitsevat talon pääaulassa sekä pohjakerroksessa, jonne pääsee hissillä. Muumimuseossa ei ole WC:tä. Museolippu on voimassa 6 tuntia. Voit käydä välillä vaikka lounaalla ja palata museoon.

Lähes kaikissa Tampere-talon pääaulan ja yleisötilojen wc-tiloissa on hoitotasot. Hoitotasoja on niin miesten kuin naistenkin wc-tiloissa. Pottaikäiset saavat helpotusta useissa eri wc-tiloissa puolilla taloa. Pottia ja wc-istuimen supistajia on etenkin isoimmissa wc-tiloissa ja pääaulan yhteydessä olevissa inva-wc-tiloissa.

Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita Muumimuseoon.

Voit lainata museokierroksellesi selkokielisen oppaan. Opas kertoo muumikirjoista ja Tove Janssonista. Opaskirja löytyy hyllystä heti saapuessasi museoon.

Jari Kuusenaho.

Muumimuseossa on esillä kolmiulotteisia muumikuvaelmia. Kuvaelmien kohdalla voit kuunnella katkelmia muumikirjoista eri kielillä. Museossa on myös tunnelmallinen äänimaisema.