Muumimuseon Täysikuufestivaali

Pikkunoita Mimosa juhlii ystävineen täyden kuun alla.

Muumimuseon ovat valloittaneet Camilla Mickwitzin värikkäät ja eloisat hahmot Jasonista Emiliaan. Syyslomalla päähenkilönä on pikkunoita Mimosa, joka hyväntuulisesti sinkoilee luudallaan fantasiamaailman läpi. Tule tutustumaan Mimosan maailmaan ja tee itsellesi kätevä pikkunoidan peruspakki: luuta, loitsu, kissa ja tietysti omakuva!

Kuvitustaiteilija Camilla Mickwitz (1937-1989) on suomalaisille tuttu erityisesti Pikku Kakkosen tunnuskuvan piirtäjänä. Mickwitzin omaperäisen värikäs kuvitustapa on yhtä aikaa oman aikansa tuote ja ajattoman persoonallinen. Muumimuseon talvinäyttelyssä nähdään Mickwitzin hahmot Emilia, Jason ja pikkunoita Mimosa.

Mimosa asuu Kyöpelivuorella Muskotti-äitinsä kanssa. Mimosa on Kyöpelivuoren ainoa lapsi leikkikavereinaan varikset, kananpojat ja puput. Paras syntymäpäivä on se, jolloin Mimosasta tulee oikea noita ja hän saa oman kissan, luudan ja kahvipannun. Kaikkein riemastuttavinta on lennellä yhdessä toisten noitien kanssa Täydenkuunfestivaalin aikaan.

Lokakuussa täysikuu osuu 20. päivälle, eli juuri sopivasti syyslomalle! Muumimuseossa Täysikuufestivaaleja juhlitaankin koko viikko. Mimosan kuvitusten värikylläisyydestä innoittuneena voi piirtää omakuvansa noitana, jonka jälkeen jo väkertääkin oman pikkuluudan, näpertää minikissan ja kirjoittaa loitsun – eli keskittyy oman noitapakin rakentamiseen. Sitten vain sinkoilemaan fantasiamaailmojen läpi yhdessä!

Iloinen arki: Camilla Mickwitz -näyttely avoinna 16.10.2021 – 24.4.2022. Koko museoon levittäytyneet neljä Mimosa-noidan ohjattua työpajaa ovat auki museon avoinnaoloaikana syysloman ajan 16.-24.10. Työpajat sisältyvät pääsylipun hintaan.