Tilda Rose luo uusia satumaailmoja Muumimuseon residenssivieraana

Suomalais-amerikkalainen kuvittaja Tilda Rose saapuu marraskuussa Tampereelle residenssivieraaksi. Residenssin aikana Tilda Rose työskentelee Muumimuseon Ateljeessa ja asuu Haiharan kartanon pihapiirissä. Toista kertaa järjestettävä residenssi on Muumimuseon ja Kuvittajat ry:n yhteishanke, joka on suunnattu ammattikuvittajille.

Avoimen haun kautta valittu Tilda Rose on 26-vuotias kuvittaja, joka työskentelee Helsingissä. Hän on valmistunut kuvittajaksi vuonna 2019 University of the Arts -oppilaitoksesta Philadelphiassa. Tildan kuvituksia on nähty mm. amerikkalaisissa aikakauslehdissä kuten Wall Street Journalissa.

Tilda Rose käyttää kuvituksissaan perinteisiä tekniikoita, kuten akryylimaaleja ja värikyniä. Tildaa inspiroivat uudet ja vanhat lastenkirjat, amerikkalaisen kuvituksen historia sekä kaikenlainen askartelu virkkauksesta veistämiseen. Hän etsii aina uutta väriyhdistelmää, tarinaa tai hahmoa, joka vie hänet uusiin ja tuntemattomiin seikkailuihin.

Muumimuseon residenssissä Tilda ammentaa teoksiinsa innoitusta Tove Janssonin kuvituksista. Myös Tove sai vaikutteita muilta kuvittajilta, kuten Muumimuseon Observatorion vaihtuva näyttely Toven kirjahyllystä osoittaa. Residenssin aikana Tilda hahmottelee uutta lastenkirjaa ja työstää erilaisia asiakasprojekteja. Yleisö pääsee seuraamaan hänen työskentelyään ja osallistumaan siihen Muumimuseon Ateljeessa. Tilda luo uutta satumaailmaa sekä luonnosvihkoonsa että Ateljeen seinälle yhdessä museovieraiden kanssa.

Tilda Rosen Luonnosvihko ja Satumaa -työpaja on Muumimuseon Ateljeessa klo 12–16 tiistaisin 8.11., 15.11., 22.11. ja 29.11 sekä lauantaisin 5.11., 19.11. ja 26.11.

Lasten lauantaina 12.11. Tildan työpaja on avoinna klo 10–17.

Muumimuseon residenssi toteutetaan yhdessä Kuvittajat ry:n ja Tampereen kaupunkikulttuuriyksikön kanssa. Residenssitaiteilija saa käyttöönsä Haiharan taidekeskuksen residenssiasunnon ja Kuvittajat ry;n myöntämän 2000 euron kuukausiapurahan Kopiosto ry:n keräämistä tekijänoikeuskorvauksista.