Muumit seikkailevat Habi Kidsissä syyskuussa 2021

EDIT: Marraskuulle 2020 suunniteltu sisustus- ja designtapahtuma Habitare siirtyy toteutettavaksi ensi vuoden syyskuulle perinteiseen ajankohtaansa. Uudet päivämäärät ovat 15.-19.9.2021.

Habitaren lasten ja perheiden alue on syyskuussa muumien merimaisema, kun Habi Kids toteutetaan yhdessä maailman ainoan Muumimuseon kanssa. Alueella perheet voivat muun muassa soutaa majakalle ja rentoutua muumien rantatunnelmassa. Habitare avoinna Helsingissä Messukeskuksessa 15.-19.9.2021.

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare on myös koko perheen tapahtuma, jossa Habi Kids -alue tarjoaa tekemistä kaikenikäisille messuvieraille. Vuoden 2021 Habi Kidsin kumppani on Muumimuseo, joka tuo Habitareen tuulahduksen muumien sielunmaisemaa ja rannikon tunnelmaa.

”Muumikirjoissa keskeistä on yhdessä seikkailu, ja Muumimuseo haluaakin tarjota messuvieraille hauskan ja puuhakkaan merimatkan. Seikkailun lomassa tai sen sijaan voi rantakallioilla viettää levähdyshetken vaikka piknikillä”, kertoo tuottaja Minna Honkasalo Muumimuseosta.

”Olemme todella iloisia, että Habitaren kävijät pääsevät syksyllä tutustumaan muumien maailmaan Habi Kidsissä. Tove Janssonin ja muumien maailma on suomalaisille tuttu, ja muumit ovatkin tavalla tai toisella läsnä monien arjessa. Muumien lempeä ja seesteinen elämäntapa sopii hyvin tähän aikaan, jossa korostuu hektisyys ja alati kasvava ärsyketulva. Muumien myötä haluamme luoda Habi Kidsistä Habitaren keskelle pienen keitaan, jossa kiirettä ja stressiä pääsevät hetkeksi pakoon niin lapset kuin aikuisetkin”, iloitsee Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna.

Habi Kidsin kattava viisipäiväinen ohjelma julkistetaan toukokuussa muun Habitaren ohjelman julkistuksen yhteydessä.

Muumitarinoiden 75-vuotissyntymäpäiviä vietetään merellisissä tunnelmissa, koska meri oli tärkeä Tove Janssonille ja myös muumeille. Moomin Charactersin ja John Nurmisen Säätiön juhlavuoden kampanja #MEIDÄNMERI kerää rahaa Itämeren suojeluun. Muumien elämäntapa on luonnostaan ympäristöystävällinen, ja muumien esimerkin mukaan meistä jokainen voi tehdä omassa elämässään ympäristöystävällisiä valintoja. Juhlavuoden näyttely Muumit ja meri on esillä Muumimuseossa Tampereella 31.1.2021 saakka.

Kuva: Tove Janssonin kansikuvapiirros kirjaan Muumipappa ja meri, 1966. Muumimuseo, Tampereen taidemuseon Muumilaakson kokoelma. ©Moomin CharactersTM