Joulu tulee jo, oletko valmis?

Muumit ihmettelevät suuresti kaikkea vilskettä ja hötäkkää keskellä rauhallisinta talviuniaikaa. Mistä oikein on kyse? Kuka mahtaa olla odotettu talvinen vieras, jota varten niin kiireellä valmistaudutaan?

Muumit nukkuvat talviunta ja ovat autuaan tietämättömiä joulustressistä, loputtomista lahjalistoista, jouluruokaähkystä ja pakollisista vierailuista sukulaisten luokse. Kuusi-novellissa Tove Jansson kuitenkin kirjoittaa muumien yllättävästä kohtaamisesta joulun kanssa. Kertomuksessa muumit ryhtyvät saman tien valmistautumaan joulun tuloon omaan tyyliinsä. Kynttilät loistavat lumihangessa, kuusi koristeltu kauniilla esineillä ja koristeilla, pöydät notkuvat herkkuja – ja kaikki ovat tervetulleita muumien ystävälliseen ja lämpöiseen joulutunnelmaan. Tarinassa kohtaavat Toven toisaalta rento ja hötkyilemätön elämänasenne ja toisaalta juhlien ja vieraanvaraisuuden arvostaminen.

Virittäydy jouluiseen tunnelmaan Muumimuseossa, kun 1. adventtiviikonlopusta alkaen Lukulampun alla luetaan viikonloppuisin Tove Janssonin Kuusi-novellia.

  • Ennen joulua 26.11.2022–18.12.2023 lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11 suomeksi ja klo 13 englanniksi.
  • Välipäivinä 27.12.2022–5.1.2023 joka päivä klo 11 suomeksi ja klo 13 englanniksi.

Vierailevia lukijoita

Saamme suureksi iloksemme myös muumimaisen kirjavan joukon vierailevia lukijoita Kuusi-novellin lukutuokioihimme. Tule kuuntelemaan lempilukijaasi tai tule vaikka useampana päivänä. Tarina pysyy, tulkinta vaihtuu! Novellin kesto noin 20 minuuttia lukijasta riippuen.

Ensimmäinen vieraileva lukijamme on tamperelainen muusikko Costello Hautamäki, joka lukee Kuusi-novellin su 4.12. klo 13 (englanninkielisen lukuhetken tilalla).

Muita lukijoita mm.:

su 11.12. klo 11 Kalle Ruusukallio ke 28.12. klo 11 Emmi Itäranta pe 30.12. klo 11 Milla Paloniemi ti 3.1. klo 11 Emmi Nuorgam