• Engelska
  • Ryska
  • Svenska

DELA DIN KÄRLEK TILL MUMIN är slut

Tävlingen ”Dela din kärlek till mumin” är slut. Vi fick in över 1600 fina och fantasifulla muminbilder på Instagram och Facebook med hashtaggarna #muumimuseo och #moominmuseum. Tack till alla som deltog i tävlingen!

Efter en svår bedömning utsåg juryn Steffi La från Leipzig till vinnare.

Som pris får Steffi La en resa för två till Muminmuseet i Tammerfors, 4 dygns inkvartering på Lapland Hotel i Tammerfors, en middag på Tammerforshuset, biljetter till en konsert med Tampere Filharmonia samt fritt inträde till alla museer i Tammerfors.

Juryns motivering:

Vinnarbilden utstrålar äkta kärlek till mumintrollen. Bilden har den äventyrliga stämningen från muminböckerna och element som är viktiga för mumintrollen: natur, vatten, vänskap och gemensamma resor. Här tar man också hand om varandra, vilket framgår av flytvästen på Mumintrollet-mjukisdjuret. Mumintrollet fotograferad i olika miljöer är en typisk muminbild. Det som gör vinnarbilden speciell är att Mumintrollet är med i aktiviteten. Han står inte bara och poserar i landskapet, utan är en aktiv deltagare där han står och spanar framåt i farleden.

Bildkompositionen har en lyckad användning av såväl förgrund som bakgrund, vilket gör att bilden visar händelsen i djupled. Mumintrollet i sin färgstarka flytväst skapar en intressant kontrast till det mjuka färglandskapet. Ljussättningen och vattenreflektionerna för blicken mot den hemlighetsfulla och mörka flodådran längre fram – en framtid där äventyret väntar!