Meet & Greet: Muumipeikko ja Niiskuneiti Sorsapuistossa

Voit tänäkin kesänä nähdä Muumipeikon ja Niiskuneidin, vaikka Muumimuseon Puutarhajuhlaa ei järjestetäkään. Muumipeikko ja Niiskuneiti tulevat tervehtimään ystäviään Sorsapuistoon klo 11 ja klo 13 päivittäin tiistaista 30.6. sunnuntaihin 5.7.  Kaikenkokoisten muumifanien suosikit ovat lähellä ravintola Tuhtoa vajaan puolen tunnin ajan kerrallaan. Helteen tai huonon sään sattuessa he siirtyvät sisälle Tampere-talon aulaan.

Muumimuseossa ja Tampere-talossa on helppo viettää kiva päivä koko perheen voimin. Museossa voi heittäytyä muumien seikkailuihin ja oppia muumien luontoystävällisestä tavasta elää Muumit ja meri -näyttelyssä. Tampere-talossa avautuu tiistaina 30.6. Stars on Stage by Ralph Larmann -kesänäyttely. Esillä on supertähtien ja bändien virallisena kiertuevalokuvaajana tunnetuksi tulleen valokuvaaja Ralph Larmannin valokuvia. Larmannin tallentamat Stars on Stage -hetket hehkuvat tarkkoina ja kirkkaina: kuvissa ollaan niin lähellä suurtapahtuman tunnelmaa kuin se on mahdollista. Megastarojen keikkailmeet ja kiertueiden massiivisuus välittyvät kuvista elävästi. Taukoa voi pitää ravintola Tuhtossa lounaan tai kahvin merkeissä.

30.6.-5.7. Sorsapuistossa kiertävät myös Muumimuseon taidetyöpajakärryt ohjaajien kera päivittäin klo 10-14 (säävaraus). Voit napata mukaan askarteluvinkkejä kotiin, tai kysellä muumeista. Jos haluat ottaa kuvan itsestäsi lähempänä Muumipeikkoa ja Niiskuneitiä, saat kärryistä vuoronumeron kuvausta varten. Vuoronumeroita jaetaan aina 20 min ennen tapahtuman alkua, siis klo 10.40 tai 12.40 alkaen. Kaikki kuitenkin näkevät muumit!

Muumeja tavataan varmasti iloisissa tunnelmissa, mutta muistetaan kuitenkin turvallisuus. Pidetään siis turvavälejä, myös muumeihin, niin puistossa kuin sisälläkin. Museossakin kiinnitetään edelleen erityistä huomiota puhtauteen ja kosketeltavia pintoja pyyhitään kahden tunnin välein. Tarjolla on myös käsidesiä.

Muumimuseo ja Tampere-talo ovat kesän ajan avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10-17. Muumimuseoon ja Tampere-talon näyttelyyn saa myös yhteislipun 20 €.

 

Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere