Habi Kidsissä merelle muumien kanssa

Habi Kidsissä pääsee tänä syksynä seikkailemaan merelle muumien kanssa! Mikä innostaisikaan enemmän mielikuvitusta kuin edessä siintävä ulappa ja tuntemattomat saaret, luodot ja kalliot – meri tarjoaa loputtomasti uusia mahdollisuuksia.

Habi Kids on Habitaren lapsille ja perheille suunnattu alue, jonka tänä vuonna toteuttavat yhteistyössä Habitare ja Muumimuseo. Habitare järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 15.–19.9.2021. Alunperin yhteinen Habi Kids -alue piti toteuttaa jo syksyllä 2020, mutta korona muutti suunnitelmat.

Habitaren vuoden 2021 teema on ”Mielikuvituksen aika”. Muumien luojalle, Tove Janssonille, meri oli jatkuvan innoituksen ja inspiraation lähde. Hän vietti koko elämänsä meren äärellä, mikä ruokki luovuutta ja tarjosi työrauhan. Muumeille meri tarjoaa mielikuvituksellisia seikkailuja ja elämyksiä. Habi Kidsissä lapset ja lapsiperheet pääsevät mukaan muumien seikkailuihin.

”Muumikirjoissa keskeistä on yhdessä seikkailu, ja Muumimuseo haluaakin tarjota messuvieraille hauskan ja puuhakkaan merimatkan. Seikkailun lomassa tai sen sijaan voi rantakallioilla viettää levähdyshetken vaikka piknikillä”, kertoo tuottaja Minna Honkasalo Muumimuseosta.

Habi Kids -alue tarjoaa lapsiperheille mukavaa puuhaa. Erilaisissa toimintapisteissä voi tehdä kaarnalaivoja, piirtää omia mereneläviä, kirjoittaa oman tarinan sekä pyydystää kaloja ja muita uiskentelevia eläviä.  Ja kun puuhakkaan seikkailun jälkeen oikein väsyttää – voi loikoilla rantakallioilla tai syödä eväitä piknikpeiton päällä.

”Olemme hyvin iloisia ja innoissamme, että Habitaren kävijöillä on mahdollisuus viettää aikaa muumien maailmassa, jonka peruspilareita ovat niin luovuus, uteliaisuus, ystävyys kuin filosofinen pohtiminen. Muumeilla ja heidän lukuisilla ystävillään mielikuvitus ja into uuteen on pohjaton. Aion itse ehdottomasti hakeutua hetkeksi muumien kanssa merelle, sillä siitä saa aina uutta inspiraatiota ja energiaa!” toteaa Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna.

Habi Kidsin kattava viisipäiväinen ohjelma julkistetaan toukokuussa muun Habitaren ohjelman julkistuksen yhteydessä.

Kuva: Tove Janssonin kansikuvapiirros kirjaan Muumipappa ja meri, 1966. Muumimuseo, Tampereen taidemuseon Muumilaakson kokoelma. ©Moomin CharactersTM