Muumimuseo
  • englanti
  • Suomi
  • japani
  • venäjä
  • ruotsi

Kouluille

Varattavat ajat

Opettajat voivat varata ryhmälle vierailuajan soittamalla numeroon 040 518 2878 ti-ke klo 9-10 ja to-pe klo 13-14. Museoon ei voi tulla ilman ennakkovarausta vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Museoon otetaan vain yksi ryhmä kerrallaan ja vierailulle varataan aina kaksi tuntia aikaa muiden ryhmien kohtaamisen välttämiseksi. Vapaita aikoja on lokakuun alusta alkaen.

Tampereen ja Pirkanmaan kouluryhmät

Muumimuseo tarjoaa tamperelaisille varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen ryhmille maksuttoman sisäänpääsyn museoon ympäri vuoden.

Pirkanmaalaisille varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen ryhmille on myös vapaa pääsy, paitsi touko-, kesä- ja heinäkuussa.

Muut kouluryhmät

Kouluryhmät ovat tervetulleita tutustumaan maailman ainoaan Muumimuseoon ympäri vuoden. Lasten museolippu maksaa 6 €. Opettajat ja ryhmänvetäjät 0 €.

Koululaisten museokierrokset

Kouluryhmät voivat myös varata lisäksi opastetun kierroksen, hinta on arkena 40€ ja viikonloppuna 50€.

Koululaisille tarjotaan kahta erilaista opastusta. Opastuksen kesto on noin 45 minuuttia. Museokierros ti-pe 40 €, la-su 50 €.

Kuinkas sitten kävikään? -näyttely avaa Toven kirjoittamien ja kuvittamien kahdentoista muumikirjan tarinan ja kuljettaa samalla kertomusta Tovesta, kirjoittamisesta ja kuvittamisesta. Opastetulla kierroksella muumikirjoja avataan sekä kuvataiteen että kirjallisuuden näkökulmista, ja tärpeiksi poimitaan eri luokkatasoille soveltuvia yksityiskohtia kuvituksista, tarinoita kuvaelmista ja katkelmia kirjoista. Kokonaisuus pohjustetaan kuvalla Tovesta, lämminsieluisesta ja lahjakkaasta taiteilijasta.

Observatorion eli vaihtuvan tilan Muumit ja meri -näyttelyssä tutustutaan muumien luontoystävälliseen elämäntapaan kirjojen alkuperäiskuvituksin. Muumit seikkailevat merellä, muuttavat majakkaan ja huviretkeilevät rantakallioilla.  Muumien elämäntyyli jättää yksinkertaisuudessaan vähän jälkiä, maalle tai merelle. Kuten muumit, arjen pikkuisia ympäristötekoja voi tehdä meistä jokainen.

Koululaisten ohjattu työpaja (ei varattavissa toistaiseksi)

Jos aikaa on enemmän, voi luokalle varata myös ohjatun työpajan Ateljeessamme. Työpaja kestää noin 45 minuuttia. Työpajan hinta 40 €.

Luokkaretket toukokuussa

Luokkaretkiryhmille on tarjolla kaksi erilaista ohjattua kierrosta Muumimuseossa. Luokkaretkeläisten museokierros ti-pe 70 €, la-su 80 €.

Jos ryhmällä on enemmän aikaa, kannattaa varata myös  ohjattu työpaja museon Ateljeessa, 40€.

Tampere-talon tilausravintolassa voi syödä myös maukkaan buffetlounaan 8,90 € / hlö. Varauksen voi tehdä vähintään 20 hengen ryhmälle.

 

Pääsyliput, opastukset ja työpajat alv 0%.