Muumimuseo
  • englanti
  • Suomi
  • japani
  • venäjä
  • ruotsi

Kouluille

Tamperelaisille kouluryhmille ilmaisia tutustumisia

Muumimuseo tarjoaa syksyisin ja keväisin lähes sadalle tamperelaisille perusopetuksen ryhmälle maksuttoman sisäänpääsyn museoon ja eri-ikäisille oppilaille räätälöidyn innostavan opastuksen.

Syksyn 2019 ilmaisista käynneistä tiedotetaan suoraan tamperelaisille kouluille elokuun lopussa. Vierailuajat ovat loka-marraskuussa aamupäivisin.

Ilmaisten aikojen ulkopuolella tamperelaiset kouluryhmät voivat varata opastetun kierroksen erikseen, arkena 40€ ja viikonloppuna 50€.

Kaikki kouluryhmät

Kouluryhmät ovat tervetulleita tutustumaan maailman ainoaan Muumimuseoon ympäri vuoden. Lasten museolippu maksaa 6 €. Luokalle voi myös tilata opastuksen, arkena 70 € ja viikonloppuna 80 € ja lisäksi ohjatun työpajan, jos aikaa on enemmän. Työpajan hinta 40 €.

Koululaisten museokierrokset

Koululaisille tarjotaan kahta erilaista opastusta. Opastuksen kesto on noin 45 minuuttia.

Kuinkas sitten kävikään? -näyttely avaa Toven kirjoittamien ja kuvittamien kahdentoista muumikirjan tarinan ja kuljettaa samalla kertomusta Tovesta, kirjoittamisesta ja kuvittamisesta. Opastetulla kierroksella muumikirjoja avataan sekä kuvataiteen että kirjallisuuden näkökulmista, ja tärpeiksi poimitaan eri luokkatasoille soveltuvia yksityiskohtia kuvituksista, tarinoita kuvaelmista ja katkelmia kirjoista. Kokonaisuus pohjustetaan kuvalla Tovesta, lämminsieluisesta ja lahjakkaasta taiteilijasta.

Muumianimaatiot – Seikkailuja ja turvallisuudentunnetta -näyttely kertoo muumianimaatioiden historiasta. Uusin animaatio, Muumilaakso-sarja, pyörii Ylen kanavilla parhaillaan, mutta muumianimaatioita on tehty jo 60 vuotta. Ne kaikki ovat kuitenkin oman aikansa tulkintoja Tove Janssonin muumikirjoista ja -sarjakuvista. Näyttely avaa erilaisten animaatioiden tekoprosessia käsikirjoitusten, luonnosten ja kolmiulotteisten mallien avulla ja katsottavissa on erilaisia animaatioita.

Koululaisten ohjattu työpaja

Jos aikaa on enemmän, voi luokalle varata myös ohjatun työpajan Ateljeessamme. Animaatioaiheinen työpaja kestää noin 45 minuuttia.

Muumianimaatioita sohvalla katsellessa ei tule ajatelleeksi miten ne on tehty: esimerkiksi Muumilaakson tarinoita varten on piirretty käsin satoja tuhansia kalvoja, Muumien maailman hahmot on tehty irrallisista huopa- ja kangaspaloista ja uusin Muumilaakso on piirretty kokonaan tietokoneella. Kunkin muumianimaation ovat aina tehneet aikansa parhaat ammattilaiset uusimmalla tekniikalla.

Onneksi animaatioita voi tehdä myös kevyemmällä otteella! Ateljeessa pääsee itse pala-animaation tekoon: ensin paperin paloista luodaan oma hahmo, jolle keksitään tarina, joka kuvataan tabletilla ja lopputulemana on oma minianimaatio – muumeista tai ei-muumeista, mistä se tarina nyt kertookaan!

Luokkaretket

Toukokuun luokkaretkeläiset voivat tutustua muumianimaatioiden historiaan ja muumikirjojen tapahtumiin. Luokkaretkiryhmille on tarjolla kaksi erilaista ohjattua kierrosta Muumimuseossa.

Jos ryhmällä on enemmän aikaa, kannattaa varata myös  ohjattu työpaja museon Ateljeessa. Tampere-talon tilausravintolassa voi syödä myös maukkaan buffetlounaan. L
Lisätietoja ja varaukset ryhmämyynnistä osoitteessa sales@tampere-talo.fi

Hinnat 2019:

Museokierros ti-pe 70 €, la-su 80 €
Museokierros ja ohjattu työpaja ti-pe 110 €, la-su 120 €
Buffetlounas 8,90 € / hlö

Pääsyliput, opastukset ja työpajat alv 0%.