Muumimuseo
  • englanti
  • Suomi
  • japani
  • venäjä
  • ruotsi

Kouluille

Koululaisten Muumimuseon vierailuista päivitämme tietoja kotisivuillemme maaliskuun aikana.

Tamperelaisille kouluryhmille ilmaisia tutustumisia

Muumimuseo tarjoaa syksyisin ja keväisin lähes sadalle tamperelaisille perusopetuksen ryhmälle maksuttoman sisäänpääsyn museoon ja eri-ikäisille oppilaille räätälöidyn innostavan opastuksen.

Ilmaisten aikojen ulkopuolella tamperelaiset kouluryhmät voivat varata opastetun kierroksen erikseen, arkena 40€ ja viikonloppuna 50€.

 

Kaikki kouluryhmät

Kouluryhmät ovat tervetulleita tutustumaan maailman ainoaan Muumimuseoon ympäri vuoden. Lasten museolippu maksaa 6 €. Opettajat ja ryhmänvetäjät 0€.

Koululaisten museokierrokset

Koululaisille tarjotaan kahta erilaista opastusta. Opastuksen kesto on noin 45 minuuttia. Museokierros ti-pe 40 €, la-su 50 €.

Kuinkas sitten kävikään? -näyttely avaa Toven kirjoittamien ja kuvittamien kahdentoista muumikirjan tarinan ja kuljettaa samalla kertomusta Tovesta, kirjoittamisesta ja kuvittamisesta. Opastetulla kierroksella muumikirjoja avataan sekä kuvataiteen että kirjallisuuden näkökulmista, ja tärpeiksi poimitaan eri luokkatasoille soveltuvia yksityiskohtia kuvituksista, tarinoita kuvaelmista ja katkelmia kirjoista. Kokonaisuus pohjustetaan kuvalla Tovesta, lämminsieluisesta ja lahjakkaasta taiteilijasta.

Observatorion eli vaihtuvan tilan Muumit ja meri -näyttelyssä tutustutaan muumien luontoystävälliseen elämäntapaan kirjojen alkuperäiskuvituksin. Muumit seikkailevat merellä, muuttavat majakkaan ja huviretkeilevät rantakallioilla.  Muumien elämäntyyli jättää yksinkertaisuudessaan vähän jälkiä, maalle tai merelle. Kuten muumit, arjen pikkuisia ympäristötekoja voi tehdä meistä jokainen.

 

Koululaisten ohjattu työpaja

Jos aikaa on enemmän, voi luokalle varata myös ohjatun työpajan Ateljeessamme. Työpaja kestää noin 45 minuuttia. Työpajan hinta 40 €.

Luokkaretket

Toukokuun luokkaretkeläiset voivat tutustua Muumit ja meri -näyttelyyn tai päänäyttelyymme Kuinkas sitten kävikään? Luokkaretkiryhmille on tarjolla kaksi erilaista ohjattua kierrosta Muumimuseossa. Luokkaretkeläisten museokierros ti-pe 70 €, la-su 80 €.

Jos ryhmällä on enemmän aikaa, kannattaa varata myös  ohjattu työpaja museon Ateljeessa, 40€.

Tampere-talon tilausravintolassa voi syödä myös maukkaan buffetlounaan 8,90 € / hlö. Varauksen voi tehdä vähintään 20 hengen ryhmälle.

 

Lisätietoja ja varaukset ryhmämyynnistä osoitteessa sales@tampere-talo.fi

Pääsyliput, opastukset ja työpajat alv 0%.