Muumimuseo
  • englanti
  • Suomi
  • japani
  • venäjä
  • ruotsi

Koulut ja päiväkodit

Tervetuloa Muumimuseoon

Muumimuseo noudattaa Pirkanmaan koronaohjausryhmän suositusta ja ottaa tällä hetkellä sisään vain 10 asiakasta kerrallaan.

Haluamme kuitenkin tarjota tamperelaisille koululuokille mahdollisuuden vierailla museoissa turvallisuus huomioiden.  Otamme varauksia vastaan 18.3. asti, koska Muumimuseo on suljettu 22.3.-16.4. perusnäyttelyn uudistamisen vuoksi. Opastuksia ja työpajoja emme voi järjestää.

Näin varaat ajan luokalle 18.3.2021 saakka:

– varauksen voi tehdä numerosta 040 518 2878 ti-pe klo 9-17
– vierailuaika 1,5 tuntia / luokka
– varattavissa yksi aika päivässä, klo 9.00-10.30 tiistaista torstaihin 18.3.2021 asti. Luokan on oltava ulkona museotilasta klo 10.30, mutta Tampere-talon aulassa voi oleskella.

Opettajien tulee huolehtia, että luokka poistuu museotilasta vierailuajan puitteissa, jotta vältetään kohtaaminen muiden asiakkaiden kanssa. Edellytämme kasvomaskin käyttöä yli 12-vuotiailta, ja maskin tulisi olla paikoillaan jo museoon saapuessa. Huolehdittehan turvaväleistä ja käsihygieniasta.

Jos joudutte perumaan varauksen, voi siitä ilmoittaa varausnumeroon tekstiviestillä.

Pääsyliput

Tamperelaisille varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen ryhmille on vapaa sisäänpääsy ympäri vuoden.

Pirkanmaalaisille varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen ryhmille sisäänpääsy on maksuton, lukuun ottamatta touko-heinäkuuta.

Lasten lippu (3–17-vuotiaat) 6 €
Aikuisten lippu 13€
Opettajat ja ryhmänvetäjät 0 €
Ryhmäalennukset yli 40 hengen ryhmille.

 

Näyttelyt

Muumimuseossa on koettavana yleensä kaksi eri näyttelyä. Värikäs ja tunnelmallinen päänäyttely Kuinkas sitten kävikään? avaa Toven kirjoittamien ja kuvittamien kahdentoista muumikirjan tarinan ja kuljettaa samalla kertomusta Tovesta, kirjoittamisesta ja kuvittamisesta.

Observatoriossa on usein esillä vaihtuva näyttely. Tarkista vaihtuvien näyttelyiden aikataulut täältä.

Ei opastuksia toistaiseksi

(Opastetut kierrokset)

Perusnyttelyyn ja vaihtuvaan näyttelyyn on varattavissa eri ikäryhmille räätälöityjä opastuksia. Pyrimme kierroksilla saamaan aikaan mukavaa keskustelua ja vuorovaikutusta, joten otammekin aina huomioon ryhmän iän ja erityistarpeet.

Nuorille ja aikuisille päänäyttelyä avaavat teemalliset kierrokset Muumikirjojen tarina ja Tove Janssonin elämään keskittyvä Tove, elämä ja taide. Lapset voivat lähteä päänäyttelyyn Seikkailulla muumien kanssa tai juhlavuoden Muumipeikko on paras! -kierroksille.
Opastukset kestävät noin 45 minuuttia ja maksavat 40 euroa (varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen ryhmät). Ryhmän maksimikoko on 25 henkeä. Lue lisää opastuksista täältä.

Ei työpajoja toistaiseksi

(Työpajat)

Museon Ateljee on saanut innoituksensa Toven monipuolisesta taiteellisesta työskentelystä. Matalan kynnyksen työpajoissa kokeillaan ohjatusti eri taiteenlajeja. Parhaassa tapauksessa osallistuja saa mukaansa taideteoksensa lisäksi kipinän omaan tekemiseen.
Koronan vuoksi tarjoamme supistetun valikoiman työpajoja: Toven kynänjäljissä -tussityöpajassa ollaan perusasioiden, valkoisen paperin ja musteen, äärellä, Piirrä strippi -sarjakuvapajassa lähdetään muumisarjakuvista kohti omaa strippiä ja Värikäs kirjankansi -guassipajassa mietitään kansitaidetta ja nautitaan väreistä. Kaiken ikäisille sovitettujen pajojen lisäksi erityisesti lapsille sopii juhlavuoden Synttäriviiri-paja, jossa juhlitaan Muumipeikkoa ja josta lähdetään omia värikkäitä viirejä heilutellen kotimatkalle!
Työpajat kestävät noin 45 minuuttia ja maksavat 40€ (varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen ryhmät). Ryhmän maksimikoko on 25 henkeä. Lue lisää työpajoista täältä.

Varaaminen

Varaaminen käy kätevästi verkosta, varauskalenteriin pääset alla olevasta linkistä. Kalenterista voi varata museovierailut, opastukset ja työpajat varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen ryhmille.

Varauskalenteri on toistaiseksi poissa käytöstä

 

Jos kaipaat vinkkejä tai neuvoja vierailuun, ryhmäsi on yli 30 henkeä tai teillä on erityistarpeita (esim. kielivalikoima), meidät tavoittaa myös puhelimitse ja sähköpostilla:

Muumimuseon Opepuhelin:
ti–ke klo 9–10 ja to–pe klo 12–13
040 518 2878

Muumimuseon Opeposti:
muumimuseonkoululaiset@tampere.fi.

 

Ruokailu

Jos kaipaatte vierailullanne pienempää tai isompaa purtavaa, ottakaa yhteyttä myyntiin sales@tampere-talo.fi tai 03 243 4941. Tarjolla on myös muumimainen menu!

Luokkaretket

Muumimuseo on paras paikka viettää luokkaretkipäivää! Samassa paketissa hauskuutta ja oivallusta, iloa ja ymmärrystä! Voitte valita vaikka jo nyt ryhmänne kanssa kiinnostavimman kierroksen ja työpajan – tai jäädä odottamaan tammikuussa julkaistavia kevään erikoisspessu-luokkaretkikierroksia!
Pääsyliput lapset (3–17 v.) 6€, aikuiset 13€, opettajat/ryhmän avustajat 0€
Luokkaretkikierros arkena 70 €, viikonloppuna 80 €
Luokkaretkikierros + työpaja arkena 110 €, viikonloppuna 120 €
Voit varata luokkaretken osoitteessa sales@tampere-talo.fi. Osoitteeseen pyydämme tekemään myös ruokailuun liittyvät tiedustelut ja varaukset.

Varausehdot

Varatut opastukset ja työpajat voi peruuttaa maksutta viimeistään kaksi arkipäivää aiemmin.  Ruokailu tulee peruuttaa viimeistään 7 päivää aikaisemmin. Muussa tapauksessa laskutamme täyden hinnan tilaajalta.
Laskuttaessamme perimme 4 € laskutuspalkkion / lasku.
Pääsyliput, opastukset ja työpajat ALV 0%.