Muumimuseo
  • englanti
  • Suomi
  • japani
  • venäjä
  • ruotsi

Koulut ja päiväkodit

LÄMPÖISESTI TERVETULOA MUUMIMUSEOON!

 

Muumimuseo tarjoaa piristystä, elämyksiä ja oivalluksia kaiken ikäisille!
Sen lisäksi haluamme tarjota turvallisen museokokemuksen, joten vallitsevan koronatilanteen vuoksi otamme museoon vain yhden ryhmän kerrallaan. Ryhmien tulee siis aina varata vierailunsa, vaikka ei ottaisikaan opastusta tai työpajaa. Koska luokkien ja ryhmien suunnitelmat voivat koronan vuoksi muuttua hyvinkin nopeasti, emme poikkeuksellisesti peri maksua opastuksista tai työpajoista vaikka ne peruttaisi edellisen tai saman päivän aikana.

Tästä löydät pähkinänkuoressa tarjontamme varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen ryhmille. Mikäli tarvitset lisätietoa näyttelyistä, opastuksista, työpajoista ja hinnoista, sivu ohjaa eteenpäin. Museoon voi tulla itsenäisesti vierailulle, mutta kokemus on aina elämyksellisempi, jos sitä täydentää ikäryhmälle räätälöidyllä opastuksella ja/tai omaan tekemiseen innostavalla taidetyöpajalla. Tutustu vaihtoehtoihin ja suunnittele juuri teille sopiva vierailu Muumimuseoon!

Pääsyliput

Lasten lippu (3–17-vuotiaat) 6 €
Aikuisten lippu 13€
Opettajat ja ryhmänvetäjät 0 €
Ryhmäalennukset yli 40 hengen ryhmille.

Tamperelaisille varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen ryhmille on vapaa sisäänpääsy ympäri vuoden.
Pirkanmaalaisille varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen ryhmille sisäänpääsy on maksuton, lukuun ottamatta touko-heinäkuussa.

Näyttelyt

Muumimuseossa on koettavana kaksi eri näyttelyä. Värikäs ja tunnelmallinen päänäyttely Kuinkas sitten kävikään? avaa Toven kirjoittamien ja kuvittamien kahdentoista muumikirjan tarinan ja kuljettaa samalla kertomusta Tovesta, kirjoittamisesta ja kuvittamisesta.
Vaihtuvien näyttelyiden tilassa Observatoriossa on esillä muumien 75-vuotisjuhlavuoden näyttelymme Muumit ja meri, jossa sukelletaan muumien, Toven ja meren maailmaan. Se on osa Itämerta suojelevaa #meidänmeri-kampanjaa.

Opastetut kierrokset

Molempiin näyttelyihin on varattavissa eri ikäryhmille räätälöityjä opastuksia. Pyrimme kierroksilla saamaan aikaan mukavaa keskustelua ja vuorovaikutusta, joten otammekin aina huomioon ryhmän iän ja erityistarpeet.
Nuorille ja aikuisille päänäyttelyä avaavat teemalliset kierrokset Muumikirjojen tarina ja Tove Janssonin elämään keskittyvä Tove, elämä ja taide. Vaihtuvassa näyttelyssä opastus Tove ja meri valottaa meren merkitystä Toven elämässä. Lapset voivat lähteä päänäyttelyyn Seikkailulla muumien kanssa tai juhlavuoden Muumipeikko on paras! -kierroksille. Vaihtuvassa näyttelyssä Muumipeikko ja meri -kierroksella jutellaan yhdessä merien/järvien/luonnonvesien merkityksestä itse kullekin, myös Muumipeikolle.
Opastukset kestävät noin 45 minuuttia ja maksavat 40 euroa (varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen ryhmät). Ryhmän maksimikoko on 25 henkeä. Lue lisää opastuksista täältä.

Työpajat

Museon Ateljee on saanut innoituksensa Toven monipuolisesta taiteellisesta työskentelystä. Matalan kynnyksen työpajoissa kokeillaan ohjatusti eri taiteenlajeja. Parhaassa tapauksessa osallistuja saa mukaansa taideteoksensa lisäksi kipinän omaan tekemiseen.
Koronan vuoksi tarjoamme supistetun valikoiman työpajoja: Toven kynänjäljissä -tussityöpajassa ollaan perusasioiden, valkoisen paperin ja musteen, äärellä, Piirrä strippi -sarjakuvapajassa lähdetään muumisarjakuvista kohti omaa strippiä ja Värikäs kirjankansi -guassipajassa mietitään kansitaidetta ja nautitaan väreistä. Kaiken ikäisille sovitettujen pajojen lisäksi erityisesti lapsille sopii juhlavuoden Synttäriviiri-paja, jossa juhlitaan Muumipeikkoa ja josta lähdetään omia värikkäitä viirejä heilutellen kotimatkalle!
Työpajat kestävät noin 45 minuuttia ja maksavat 40€ (varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen ryhmät). Ryhmän maksimikoko on 25 henkeä. Lue lisää työpajoista täältä.

Varaaminen

Varaaminen käy kätevästi verkosta, varauskalenteriin pääset alla olevasta linkistä. Kalenterista voi varata museovierailut, opastukset ja työpajat varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen ryhmille.

Muumimuseon koululaisvaraukset

 

Jos kaipaat vinkkejä tai neuvoja vierailuun, ryhmäsi on yli 30 henkeä tai teillä on erityistarpeita (esim. kielivalikoima), meidät tavoittaa myös puhelimitse ja sähköpostilla:

Muumimuseon Opepuhelin:
ti–ke klo 9–10 ja to–pe klo 12–13
040 518 2878

Muumimuseon Opeposti:
muumimuseonkoululaiset@tampere.fi.

 

Ruokailu

Jos kaipaatte vierailullanne pienempää tai isompaa purtavaa, ottakaa yhteyttä myyntiin sales@tampere-talo.fi tai 03 243 4941. Tarjolla on myös muumimainen menu!

Luokkaretket

Muumimuseo on paras paikka viettää luokkaretkipäivää! Samassa paketissa hauskuutta ja oivallusta, iloa ja ymmärrystä! Voitte valita vaikka jo nyt ryhmänne kanssa kiinnostavimman kierroksen ja työpajan – tai jäädä odottamaan tammikuussa julkaistavia kevään erikoisspessu-luokkaretkikierroksia!
Pääsyliput lapset (3–17 v.) 6€, aikuiset 13€, opettajat/ryhmän avustajat 0€
Luokkaretkikierros arkena 70 €, viikonloppuna 80 €
Luokkaretkikierros + työpaja arkena 110 €, viikonloppuna 120 €
Voit varata luokkaretken osoitteessa sales@tampere-talo.fi. Osoitteeseen pyydämme tekemään myös ruokailuun liittyvät tiedustelut ja varaukset.

Turvallinen museovierailu

Otamme museoon yhden ryhmän kerrallaan, siksi myös pelkkä museovierailu ilman opastusta tai työpajaa tulee varata etukäteen. Toivomme ryhmien noudattavan vierailunsa aikataulua, huolehtivan käsihygieniasta ja suosittelemme maskien käyttöä. Huolehdimme osaltamme turvaväleistä ja noudatamme tarkkaa hygieniaohjeistusta. Henkilökunnalla on maskit tai visiirit. Työpajojen työvälineet desinfioidaan ryhmien välissä. Museon kosketeltavat pinnat on käsitelty bakteereja ja mikrobeja tuhoavalla nanopinnoitteella.

 

Varausehdot

Varatut opastukset ja työpajat voi peruuttaa maksutta viimeistään kaksi arkipäivää aiemmin. Nyt poikkeuksellisesti emme laskuta täyttä hintaa jos vierailu peruuntuu viime hetkellä koronan vuoksi. Ruokailu tulee peruuttaa viimeistään 7 päivää aikaisemmin. Muussa tapauksessa laskutamme täyden hinnan tilaajalta.
Laskuttaessamme perimme 4 € laskutuspalkkion / lasku.
Pääsyliput, opastukset ja työpajat ALV 0%.