Tampereen taidemuseon johtajaksi valittiin Selma Green

Tampereen taidemuseon ja Muumimuseon johtajaksi on valittu taidehistorioitsija, filosofian maisteri Selma Green. Green aloittaa tehtävässään 1.1.2023.

Selma Green on laajan työuransa aikana toiminut ruotsalaisen Konstmuseet i Norr -taidemuseon sekä Vaasan kaupungin museoiden – muun muassa Pohjanmaan museon, Tikanojan taidekodin ja Kuntsin modernin taiteen museon – johtajana yhteensä runsaan kymmenen vuoden ajan. Tämän lisäksi hän on toimittanut useita kuvataidealan julkaisuja, luennoinut taidehistoriasta ja nykytaiteesta sekä toiminut muun muassa amanuenssina, näyttelysihteerinä ja kulttuurituottajana kuvataidealan organisaatioissa ja taidemuseoissa.   Selma Green sanoo ottavansa uuden tehtävän vastaan innostuneesti, sillä Tampereen taidemuseon ja Muumimuseon toiminnassa yhdistyvät hänen pitkän linjan intohimonsa taidehistoria, yhteistyö nykytaiteilijoiden kanssa sekä elävä yhteys taidemuseon yleisöjen ja kumppaneiden kanssa. 

– Olen suunnattoman innoissani päästessäni kehittämään Tampereen taidemuseon ja Muumimuseon toimintaa juuri tässä hetkessä, muutosten kynnyksellä ja uuden edessä. Tuon Tampereen upeaan museopalettiin myös vankat kotimaiset ja kansainväliset verkostot. Haluan paneutua toiminnan nykytilanteeseen ja tuoda uusia avauksia kaikkien toimintamuotojen ja -yksiköiden toimintaan ja tehdä sen yhdessä taidemuseon osaavien ammattilaisten kanssa, Selma Green sanoo. 

Kulttuurijohtaja Juha Ahosen mukaan Selma Greenillä on laaja ymmärrys museoalan kentästä ja taidemuseoiden sisällöistä.

– Selma Green on urallaan kehittänyt useita museo-organisaatioita sisältöjen, rakenteiden ja toimintaprosessien näkökulmista. Työssään Green on myös tuonut esiin muun muassa osallistavan museotoiminnan sekä saavutettavuuden ja monimuotoisuuden teemoja. Greenin kyky maltillisena muutosjohtajana ja motivoijana antaa Tampereen taidemuseolle erinomaiset mahdollisuudet kehittää nykyistä toimintaansa niin, että suunnitteilla olevan uuden museorakennuksen mahdollisuudet on huomioitu parhaalla mahdollisella tavalla, Juha Ahonen sanoo.   Tampereen taidemuseo on osa kaupungin sivistyspalvelujen kulttuurin palveluryhmää ja sen toimintaan kuuluu taidemuseon lisäksi Muumimuseo. Tampereen taidemuseo huolehtii Suomen toiseksi suurimmasta taidekokoelmasta ja alueellisena vastuumuseona se seuraa Pirkanmaan visuaalista kulttuuria ja palvelee alueen toimijoita. Näyttelytoiminnassaan museo esittelee kotimaisissa ja kansainvälisissä näyttelyissään vahvasti taiteen historiaa ja nykytaiteen ilmiöitä. 

Taidemuseon organisaatioon kuuluva Muumimuseo esittelee kansainvälisesti merkittävää Tove Janssonin kuvitustaiteen kokoelmaa. Tampereen taidemuseon ja Muumimuseon näyttelyihin sisältyy myös tutkimus- ja julkaisutoimintaa sekä näyttelyiden teemoihin nivottu yleisötyö.

Tampereen taidemuseo

Lisätiedot: Selma Green puh. 050 3243474, selma(at)konstmuseetinorr.se

Lisätietoja

Kulttuurijohtaja Juha Ahonen

Puhelin:

041 731 0835

Teksti: Aila Rajamäki
Kuvat: Fredric Alm