Kokoa kirjanen Muumimuseon Ateljeen työpajassa

Mieleen singahtaa tunteellisia ajatelmia, runollisia riimejä tai satumaisia seikkailuja. Menneet hetket alkavat muotoutua muistelmiksi tai sormet palavat halusta tallentaa ohikiitäviä kuvia. Nyt tarvitaan tietenkin kirjanen!

Muumimuseon Ateljeessa tutustutaan kevään ajan kirjansidonnan ikiaikaiseen taitoon. Ohjatuissa nonstop-työpajoissa valmistetaan monikäyttöinen kirjanen, joka sopii niin muistiinpanoille, resepteille, piirtelyyn kuin lahjaksikin. Taidon opittuaan kirjasia voi helposti tehdä lisää myös kotioloissa vaikkapa uusiokäyttäen erilaisia papereita tai kuten Ateljeessa, ylijäämätapetteja. Kierrätys kannattaa aina.

Valitse kutkuttavan ihana kansipaperi, taita sisäsivut muotoon ja aloita kirjasen kokoaminen. Koristele kansi etiketillä tai piirrä vaikka Toven tapaan etulehdelle muumihahmoja omistuskirjoitukseksi. Sitten vaan kirjoittelemaan, piirtämään, töhertämään, sepittämään, luonnostelemaan ja ideoimaan valmiiseen kirjaseen.  

Ohjattu nonstop -työpaja alkaa 1.2.2023. Muumimuseon Ateljee on avoinna museon aukiolopäivinä klo 12-16. Työpaja sisältyy pääsylipun hintaan, sopii kaikille eikä edellytä aiempaa kokemusta käsin tekemisestä.

Ideoita omaan kirjaseen voi kurkata Muumimuseon Observatoriosta.  Toven kirjahyllystä -näyttelyssä on esillä kirjojen ja kuvitusten lisäksi Toven läheisilleen lahjoittamiin kirjoihin piirtämiä omistuskirjoituksia ja kirjanomistajien exlibriksiä.

 

Teksti: Mari Liimatainen
Kuvat: Maija Keränen