Valogallerian kävelykierrokset - Muumit ja talven taika

24.11.2022
18.00 - 00.00
Tampere
Jari Kuusenaho

Muumimuseo järjestää Valogallerian Muumit ja talven taika -näyttelyyn opastettuja koko perheen kävelykierroksia.

Valogallerian näyttelyyn voi tutustua omatoimisesti omaan tahtiin joka päivä pimeän aikaan iltaisin klo 23 asti. Jos haluat enemmän tietoa, tule mukaan opastetulle kävelykierrokselle. Kierroksella tutustutaan Taikatalvi-kirjan käänteisiin Tove Janssonin alkuperäisten kuvitusten avulla.

Vuonna 1957 valmistuneeseen Tove Janssonin Taikatalvi-romaaniin perustuvat 14 kuvitusta ja yksi animaatio levittäytyvät valoteoksina rakennusten seinille Keskustorin ja Hämeenpuiston välillä. Pimeän ajan taidenäyttely on Tampereen taidemuseon tuottama ja se juhlistaa Muumimuseon 5-vuotista taivalta.

Valogallerian muumiteokset mukailevat kronologisessa järjestyksessä Taikatalven tarinaa. Muumilaaksossa muumit nukkuvat yleensä talvisin, mutta Muumipeikko on herännyt yksin hiljaisessa Muumitalossa. Valogallerian ensimmäisessä kuvituksessa hän yrittää turhaan herättää sikeässä unessa olevaa Muumimammaa. Muumipeikko menee ulos ja näkee ensi kertaa elämässään lunta. Alkaa tutustuminen kylmyyteen ja talven ihmeisiin. Hän tapaa tarjottimella mäkeä laskevan Pikku Myyn ja tutustuu ensi kertaa Tuu-tikkiin, joka istuu lumilyhdyn valossa filosofoiden ja revontulia katsellen. Muumipeikko kokeilee hiihtämistä, viettää yhdessä Tuu-tikin, Pikku Myyn ja uimahuoneen näkymättömien päästäisten kanssa keskitalven juhlaa ja polttaa kokkoa. Lopulta koittaa kevät ja elämä palaa entisiin uomiinsa. Muumipeikko iloitsee muumiperheen heräämisestä ja omasta rohkeudestaan kohdata talven haasteet. Taikatalvi on kehityskertomus, joka kuvaa kasvamista ja itsenäistymistä lapsuudenperheestä.

Muumimuseo järjestää kierroksia viitenä torstaina:

3.11.2022 klo 18
24.11.2022 klo 18
29.12.2022 klo 18
5.1.2023 klo 18
26.1.2023 klo 18

Matkaan lähdetään aina klo 18 Hallituskadun ja Näsilinnankadun kulmasta ja kierros päättyy Puutarhakadulle kaupungin virastotalon nurkille noin klo 19.

Muumimuseossa näet lisää muumiaiheisia kuvituksia, tervetuloa!
Päivät
24.11.2022
Aika
18.00 - 00.00
Sijainti
Tampere
Kokoontuminen: Hallituskadun ja Näsilinnankadun kulma
Hinta
Maksuton
Järjestäjä
Tampereen taidemuseo
Lisätiedot