Muumimuseo
  • englanti
  • Suomi
  • japani
  • venäjä
  • ruotsi

Näyttelyt

Kuinkas sitten kävikään?

Muumimuseon laaja perusnäyttely Kuinkas sitten kävikään? vie katsojan matkalle Tove Janssonin muumikirjojen satumaiseen maailmaan. Näyttelyssä voi tutustua kuvitusten ja tekstien avulla muumien koko tarinaan ensimmäisestä kirjasta Muumit ja suuri tuhotulva (1945) viimeiseen teokseen Muumilaakson marraskuu (1970) saakka. Kahdentoista kirjan värikkäät tapahtumat ja jännittävät juonenkäänteet vievät katsojan mukanaan ja hän voi hämmästellä yhä uudelleen, että kuinkas sitten kävikään, siirtyessään tarinasta toiseen.

Tunnelmallisessa Muumimuseossa Tove Janssonin alkuperäiset muumikirjojen kuvitukset ja Tuulikki Pietilän kolmiulotteiset kuvaelmat sulautuvat kokonaisvaltaiseksi elämykseksi. Näyttelyn värimaailma vastaa sävyiltään Kuinkas sitten kävikään? -kirjan värejä ja perustuu siten Tove Janssonin omaan väripalettiin.

Tove Janssonin kuvitukset ja tekstit kertovat yhteisöllisyyden ja ystävyyden, suvaitsevaisuuden ja erilaisuuden hyväksymisen merkityksestä. Kuvituksissa perhe ja koti ovat tukikohtia, joiden huomasta on turvallista lähteä uusiin seikkailuihin ja joiden piiriin on lohdullista palata. Tämän vuoksi muumien koti, Muumi-Talo, on näyttelynkin sydämenä.

Lopulta he tulivat pieneen laaksoon, ja mitään niin kaunista he eivät olleet nähneet koko päivänä. Ja siellä, niityn keskellä, oli talo joka oli melkein kuin kaakeliuuni, hyvin hieno ja siniseksi maalattu.

Muumit ja suuri tuhotulva

Observatorio

Observatorio on Muumimuseon vaihtuvien näyttelyiden tila. Tarkista Observatorion näyttelyt täältä.