Fullmånefestivalen under höstlovet

Mimosa-kirjan hahmot juhlivat täysikuun alla

Camilla Mickwitz livliga och färgrika karaktär från Jason till Emilia har tagit över Muminmuseet. Under höstlovet är det lilla häxan Mimosa i huvudrollen och flyger med sin kvast genom fantasivärlden. Bli känd med Mimosas värld och syssla ett eget häxans startpaket med kvast, katt, trollformel och förstås ett självporträtt!

Illustratör Camilla Mickwitz (1937–1989) är särskilt bekant för finländare som ritare av symbol till barnprogrammet Pikku Kakkonen. Mickwitz färgrika sätt att illustrera samtidigt beskriver sin tid och är personlig på tidlöst sätt. I Muminmuseets vinterutställning utställs Mickwitz karaktärer Emilia, Jason och häxflickan Mimosa.

Mimosa bor på Blåkullan med sin mor. Mimosa är det ända barnet på Blåkullan och därför lekar hon med kråkor, kaniner och unghönor. Den bästa födelsedagen är när hon blir en riktig häxa och får en egen kvast, katt och kaffepanna. Det allra bästa är att flyga tillsammans med andra häxor under fullmånefestivalen.

I år är det fullmåne den 20 i oktober, lämpligt under höstlovet! Fullmånefestivalen firas i Muminmuseet hela veckan. I höstlovets fyra olika verkstäder kan du syssla häxans startpaket.

Utställningen Vardagslyckan: Camilla Mickwitz är öppet 16.10.2021 – 24.4.2022. Mimosahäxans fyra olika verkstäder finns spridda i utställningen. Verkstäder inkluderar i museets inträde och är öppen den 16-24.10.

 

© Camilla Mickwitz