Muumimuseo
  • Engelska
  • Finska
  • Japanska
  • Ryska
  • Svenska

Världens enda Muminmuseum

ligger i Tammerforshuset!

Info
Öppettider tis-ons 9-17, tor-fre 9-19, lör-sön 10-17 / Vuxna 13 €, barn 6 € / Tammerforshuset, Universitetsgatan 55, Tammerfors, Finland

Utställningar

Hur gick det sen?

Var bodde mumintrollens förfäder? Hurdan var Muminpappans vilda ungdom? Vad gör hattifnattar i åskväder? Dessa och många andra hemligheter avslöjas i utställningen Hur gick det sen?

Observatoriet

Muminmuseets utställning Mumintrollen och havet i Observatoriet tom 31.1.2021!

01 / 08 / 2020

Muminmuseet återgår till vanliga öppettider

Muminmuseet återgår till vanliga öppettider från och med den 1 augusti 2020. Museet är öppet tis-ons kl 9-17, tor-fre kl 9-19, lör-sön kl 10-17. På måndagarna är museet stängt. Välkommen!
Obs!

07 / 02 / 2020

#VÅRTHAV

Mumintrollen är ofta ute på äventyr på havet och för Tove Jansson (1914–2001) var Östersjön en betydelsefull inspirationskälla. År 2020 har det gått 75 år sedan den första Muminboken gavs ut. Jubileumsåret till ära deltar Muminmuseet i kampanjen #VÅRTHAV, som är Moomin Characters initiativ för att förbättra tillståndet i Östersjön. Kampanjen genomförs i samarbete med John Nurminens Stiftelse och har som mål att öka medvetenhet om Östersjöns tillstånd och samla in en miljon euro till stiftelsens arbete för att skydda havet och dess arv.
Obs!

Tammerforshuset Shop

I Tammerforshuset Shop finns ett enastående urval av muminrelaterade produkter, finländsk design och handarbeten. Butiken är öppen för både museigäster och Tammerforshusets övriga gäster. I sortimentet ingår spännande muminprodukter, design och musik, Tove Janssons muminböcker, Tammerforsrelaterade produkter och klassiska finländska märken. Hos oss kan du köpa muminvykort, frimärken och få kortet stämplat med Muminmuseets egen poststämpel.

I morgon är det en ny lång dag, sa mamman. Alldeles egen från början till slut. Det är väl en trevlig tanke.

Pappan och havet

Läsbiblioteket

Muminböckerna som Tove Jansson skrev och illustrerade fascinerar såväl barn som vuxna. I fördjupningen i läsbibliotekets hylla kan du i lugn och ro sitta och beundra Toves skicklighet. I samlingarna finns skatter som samlats genom åren och vi får hela tiden in nya skatter till biblioteket. Läsbiblioteket finns inne i Tammerforshusets hall och det är alltid öppet för besök när huset är öppet.