Muumimuseo
  • Engelska
  • Finska
  • Japanska
  • Ryska
  • Svenska

Världens enda Muminmuseum

ligger i Tammerforshuset!

Info
Öppettider tis-ons 9-17, tor-fre 9-19, lör-sön 10-17 / Vuxna 13 €, barn 6 € / Tammerforshuset, Universitetsgatan 55, Tammerfors, Finland

Aktuellt

Ring och förboka ett besök!

På grund av coronabegränsningar kan vi ta bara 10 kunder samtidigt i museet. Om du vill säkra ditt tillträde i Muminmuseet, kan du ringa oss och boka en tid för besök i förväg. Förbokat besök börjar varje hel timme och biljetten gäller för två timmar.

Tidsbeställning är i numret +358 (0)40 518 2878. Vi har service på finska och engelska från tisdag till fredag klockan 9-17. Besöket kan inställas med ett textmeddelande till samma nummer.

Muminmuseet har varit nästan fullbokat på veckoslutarna, så det är en bra idé att förboka och undvika att köa.

Utställningar

Hur gick det sen?

Var bodde mumintrollens förfäder? Hurdan var Muminpappans vilda ungdom? Vad gör hattifnattar i åskväder? Dessa och många andra hemligheter avslöjas i utställningen Hur gick det sen?

Girl watching out of window

Observatoriet

17.4. – 19.9.2021:

Från Madicken till Bullerbyn – Ilon Wiklands sagoillustrationer

13 / 01 / 2021

10 kunder samtidigt

Vi följer Birkalands coronastyrgruppens rekommendationer och därför tar vi in bara 10 kunder samtidigt. Kom ihåg att använda ansiktsskydd och hålla säkerhetstillstånd. Välkommen!
Öppen!

27 / 11 / 2020

Endast som frisk till museet!

Använd ansiktsmask i Muminmuseet och Tampere-huset. Stanna hemma om du har symtom. Vi ordnar bara sådana evenemang som är möjliga att ordnas med tillräckligt säkerhetsavstånd. Därför har vi inga guidningar och gratis fredagar tillsvidare.
Obs!

01 / 08 / 2020

Inga allmänna guidningar

Tillsvidare har vi inga allmänna guidningar eller gruppguidningar.
Inställd

Tammerforshuset Shop

I Tammerforshuset Shop finns ett enastående urval av muminrelaterade produkter, finländsk design och handarbeten. Butiken är öppen för både museigäster och Tammerforshusets övriga gäster. I sortimentet ingår spännande muminprodukter, design och musik, Tove Janssons muminböcker, Tammerforsrelaterade produkter och klassiska finländska märken. Hos oss kan du köpa muminvykort, frimärken och få kortet stämplat med Muminmuseets egen poststämpel.

I morgon är det en ny lång dag, sa mamman. Alldeles egen från början till slut. Det är väl en trevlig tanke.

Pappan och havet

Läsbiblioteket

Muminböckerna som Tove Jansson skrev och illustrerade fascinerar såväl barn som vuxna. I fördjupningen i läsbibliotekets hylla kan du i lugn och ro sitta och beundra Toves skicklighet. I samlingarna finns skatter som samlats genom åren och vi får hela tiden in nya skatter till biblioteket. Läsbiblioteket finns inne i Tammerforshusets hall och det är alltid öppet för besök när huset är öppet.