Muumimuseo
  • Engelska
  • Finska
  • Japanska
  • Ryska
  • Svenska

Världens enda Muminmuseum

ligger i Tammerforshuset!

Info
Museet stängt 8.3.-3.5.2021 (Öppettider tis-ons 9-17, tor-fre 9-19, lör-sön 10-17) / Vuxna 13 €, barn 6 € / Tammerforshuset, Universitetsgatan 55, Tammerfors, Finland

Aktuellt

Museet är stängt 8.3.-3.5.

Muminmuseet är stängt mellan den 8 mars och den 3 maj 2021.

På grund av nya coronabegränsningar stänger vi från och med på måndagen den 8 mars. Alla reservationer redan gjort för de kommande veckorna ska avbrytas. Museet är stängt tills den 3 maj på grund av coronabegränsningar och förnyelsearbetet i utställningen. Basutställningen och Observatorium förnyas. Läs mer om förnyelsen här.

Hoppas vi ses igen i maj på tryggt sätt!

Utställningar

Hur gick det sen?

Var bodde mumintrollens förfäder? Hurdan var Muminpappans vilda ungdom? Vad gör hattifnattar i åskväder? Dessa och många andra hemligheter avslöjas i utställningen Hur gick det sen?

Girl watching out of window

Observatoriet

20.4. – 19.9.2021:

Från Madicken till Bullerbyn – Ilon Wiklands sagoillustrationer

Ihmisiä näyttelytilassa

Finska utställning av muminkonst över 450 000 besökare i Japan

Den allra mest omfattande muminkonstutställningen Moomin: The Art and the Story av Tove Jansson (1914–2001) turnerade i Japan i två år och slutade den 14 mars 2021 i Schizuoka. Utställningen var en av de viktigaste evenemang under hundraårsjubileum av diplomatiska relationer mellan Finland och Japan 2019. 

Läs mer om utställningen här.

27 / 11 / 2020

Endast som frisk till museet!

Använd ansiktsmask i Muminmuseet och Tampere-huset. Stanna hemma om du har symtom. Vi ordnar bara sådana evenemang som är möjliga att ordnas med tillräckligt säkerhetsavstånd. Därför har vi inga guidningar och gratis fredagar tillsvidare.
Obs!

01 / 08 / 2020

Inga allmänna guidningar

Tillsvidare har vi inga allmänna guidningar eller gruppguidningar.
Inställd

Tammerforshuset Shop

I Tammerforshuset Shop finns ett enastående urval av muminrelaterade produkter, finländsk design och handarbeten. Butiken är öppen för både museigäster och Tammerforshusets övriga gäster. I sortimentet ingår spännande muminprodukter, design och musik, Tove Janssons muminböcker, Tammerforsrelaterade produkter och klassiska finländska märken. Hos oss kan du köpa muminvykort, frimärken och få kortet stämplat med Muminmuseets egen poststämpel.

I morgon är det en ny lång dag, sa mamman. Alldeles egen från början till slut. Det är väl en trevlig tanke.

Pappan och havet

Läsbiblioteket

Muminböckerna som Tove Jansson skrev och illustrerade fascinerar såväl barn som vuxna. I fördjupningen i läsbibliotekets hylla kan du i lugn och ro sitta och beundra Toves skicklighet. I samlingarna finns skatter som samlats genom åren och vi får hela tiden in nya skatter till biblioteket. Läsbiblioteket finns inne i Tammerforshusets hall och det är alltid öppet för besök när huset är öppet.