Muumimuseo
  • Engelska
  • Finska
  • Japanska
  • Ryska
  • Svenska

Världens enda Muminmuseum

ligger i Tammerforshuset!

Info
Öppettider tis-ons 9-17, tor-fre 9-19, lör-sön 10-17 / Vuxna 13 €, barn 6 € / Tammerforshuset, Universitetsgatan 55, Tammerfors, Finland

Aktuellt

Mumin museet är öppet och förnyade!

Under våren har vi bytt alla pappersverk med nya förtrollande verk ur vår samling med Tove Janssons originalillustrationer. I Observatorium har det byggts upp en härlig utställning med Ilon Wiklands illustrationskonst. Wiklands illustrationer är bekanta för många genom Astrid Lindgrens böcker och de väcker säkert upp nostalgi och minnen.

Du behöver inte mera boka ditt besök i förväg, men vi vill begränsa antalet av kunder vid behov för att bevara säkerhetsavstånd. Vi rekommenderar att använda munskydd i museet.

Tillsvidare har vi inga workshopar.

Varmt välkomna till förnyade Muminmuseet!

Utställningar

Hur gick det sen?

Var bodde mumintrollens förfäder? Hurdan var Muminpappans vilda ungdom? Vad gör hattifnattar i åskväder? Dessa och många andra hemligheter avslöjas i utställningen Hur gick det sen?

vehreä kylämaisema

Observatoriet

11.5. – 19.9.2021:

Från Madicken till Bullerbyn – Ilon Wiklands sagoillustrationer

Ihmisiä näyttelytilassa

Finska utställning av muminkonst över 450 000 besökare i Japan

Den allra mest omfattande muminkonstutställningen Moomin: The Art and the Story av Tove Jansson (1914–2001) turnerade i Japan i två år och slutade den 14 mars 2021 i Schizuoka. Utställningen var en av de viktigaste evenemang under hundraårsjubileum av diplomatiska relationer mellan Finland och Japan 2019. 

Läs mer om utställningen här.

11 / 05 / 2021

Endast som frisk till museet!

Använd ansiktsmask i Muminmuseet och Tampere-huset. Stanna hemma om du har symtom.
Obs!

01 / 08 / 2020

Inga allmänna guidningar

Tillsvidare har vi inga allmänna guidningar, gruppguidningar eller gratis fredagar.
Inställd

Tammerforshuset Shop

I Tammerforshuset Shop finns ett enastående urval av muminrelaterade produkter, finländsk design och handarbeten. Butiken är öppen för både museigäster och Tammerforshusets övriga gäster. I sortimentet ingår spännande muminprodukter, design och musik, Tove Janssons muminböcker, Tammerforsrelaterade produkter och klassiska finländska märken. Hos oss kan du köpa muminvykort, frimärken och få kortet stämplat med Muminmuseets egen poststämpel.

I morgon är det en ny lång dag, sa mamman. Alldeles egen från början till slut. Det är väl en trevlig tanke.

Pappan och havet

Läsbiblioteket

Muminböckerna som Tove Jansson skrev och illustrerade fascinerar såväl barn som vuxna. I fördjupningen i läsbibliotekets hylla kan du i lugn och ro sitta och beundra Toves skicklighet. I samlingarna finns skatter som samlats genom åren och vi får hela tiden in nya skatter till biblioteket. Läsbiblioteket finns inne i Tammerforshusets hall och det är alltid öppet för besök när huset är öppet.