Ett säkert museibesök

Vi strävar efter att göra ditt besök på Muminmuseet så säkert som möjligt. Vi följer den regionala coronastyrgruppens, THL:s och Tammerfors stads anvisningar och rekommendationer.

Coronabegränsningar från 19.2.2022

Muminmuseet är öppet med normala öppettider. Antal besökare är inte begränsat. Ingen covidbevis behövs. Vi rekommenderar att använda munskydd i museet.

Anvisningar för säkert museibesök

Använd alltid munskydd när du besöker Muminmuseet och Tammerforshuset. Vår personal använder också ansiktsvisir eller munskydd.  Läs mer om användning av munskydd på THL:s hemsida.

Biljettkassan i Tammerforshuset är försedd med plexiglasskydd. Betala med kort eller Museikortet istället för kontanter. När du visar upp biljetten för biljettläsaren vid dörren till museet öppnas dörrarna automatiskt. Handdesinfektion finns vid kassan och inne i museet.

Håll säkerhetsavstånd till andra museigäster och till personalen. Vår personal svarar dock gärna på alla dina frågor.

Vi lägger särskild vikt vid städning och hygien. Vi torkar ofta ytor som är särskilt avsedda att röras, men undviker samtidigt att röra vid ytor i onödan. Täck munnen med armen om du behöver hosta. För tillfället lånar vi inte ut guideböcker. Just nu hålls inga workshoppar i museets Ateljé, men du kan gå dit för att hämta idéer och anvisningar för att göra konst hemma.

Kom bara till museet om du känner dig frisk. Vi kommer inte heller till jobbet med luftvägssymtom.

Läs mer om säkerheten i Tammerforshuset (på engelska).

Varmt välkomna till Muminmuseet!